Woningtekort in Bergharen, ondanks CPO-initiatief

Woningtekort in Bergharen, ondanks CPO-initiatief

WIJCHEN – De gemeente Wijchen houdt vast aan het plan om 12 CPO woningen in Bergharen toe te laten, ondanks de grote belangstelling en wachtlijst voor het project. Serieus geïnteresseerde bewoners kunnen zich niet meer aanmelden voor het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) project.

Buiten de boot

Naast de grote belangstelling voor het CPO project, blijkt de behoefte aan meer woningen in Bergharen ook uit de drukbezochte avonden van de leefbaarheidsgroep. Bij CPO kiezen bewoners zelf een architect en aannemer, en zijn ze zelf verantwoordelijk voor de inkoop van materialen.

Met name senioren en starters kunnen niet meedoen aan dit zelfstandige bouwproject. Voor starters is het project te duur en duurt het te lang, senioren zijn vaak niet in de gelegenheid aan het intensieve project mee te werken. Beide groepen willen wel graag terecht in Bergharen.

Raadslid Marlien Joosse vindt het tekort aan woningen een kwalijke zaak. Ze benoemt dat de omliggende gemeenten aan het groeien zijn, maar Wijchen blijft achter. Joosse wil het tij keren, en werkt daarom aan een raadsvoorstel waarin het college opgeroepen wordt om meer te doen voor woningbouw in kleine kernen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}