Woonwaarts nieuwe naam fusie Standvast en De Gemeenschap

Woonwaarts nieuwe naam fusie Standvast en De Gemeenschap

NIJMEGEN – Woningcorporatie Standvast Wonen en woningbouwstichting De Gemeenschap hebben definitief besloten om per 1 mei te gaan fuseren. Onder de nieuwe naam ‘Woonwaarts’ ontstaat een corporatie met ongeveer 11.500 woningen in de gemeenten Beuningen, Druten en Nijmegen.

Alle medewerkers van beide organisaties hebben een baangarantie gekregen. De fusie zat er al lange tijd aan te komen en beide organisaties waren al druk bezig met het uitwerken van de fusieplannen.

Volop inzetten op duurzaamheid

Volgens woordvoerders van De Gemeenschap en Standvast Wonen gaat de nieuwe corporatie volop inzetten op duurzaamheid en ziet men het “betaalbaar houden van woningen” als een belangrijke taak.

Woonwaarts wil in de toekomst nog meer zichtbaar zijn in de wijken. Hiervoor gaat men sterkere wijkteams inrichten, die dichter bij de huurders staan. Op deze manier krijgt de corporatie sneller huurders in beeld die extra aandacht of begeleiding nodig hebben. Wanneer dat gewenst is, kan de corporatie direct hulp van (zorg)instanties inschakelen.

Uitdagende naam die ambities weergeeft

De nieuwe naam Woonwaarts is volgens de woordvoerders een positieve en uitdagende naam, die de ambities van de organisatie goed weergeeft. De woordvoerders: “Woonwaarts is een naam waar beweging in zit, die over wonen gaat. Waarts betekent ‘naar’, ‘in de richting van’. Woonwaarts heeft een verbinding met voorwaarts en huiswaarts. De naam is bedacht door een huurder.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}