Zandwinproject Winssen eindelijk van start

WINSSEN - Het grote zandwinproject Geertjesgolf in Winssen gaat op maandag 21 augustus eindelijk van start. Na meer dan 25 jaar discussie, protesten en voorbereiding begint de ontzander Nederzand met het project om miljoenen tonnen zand en grind uit de grond te halen. Nederzand begint eerst met het weghalen van de bovenste kleilaag. Dat moet telkens als eerste gebeuren. Zo’n 20 werknemers gaan op 21 augustus aan de slag.De klei wordt verkocht en gebruikt om bijvoorbeeld dakpannen en bakstenen van te maken. Ook wordt de klei uit Winssen aangewend om elders in Nederland de dijken te verzwaren.

Uitbaggeren haven
Ongeveer medio volgend jaar start men met het uitbaggeren van de haven. Via die haven wordt het zand en grind in de toekomst afgevoerd. Volgens planning loopt de ontzanding tot 2031. Daardoor ontstaan er bij Winssen twee flinke recreatieplassen.

Voor iedereen die belangstelling heeft voor de ontzanding is er over twee weken de website geertjesgolf.nl, zo meldt Herman van der Linde, de projectleider van Geertjesgolf. Op deze website komt alle actuele informatie over de ontzanding te staan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}