Zonnepanelen op dak CWZ opgeleverd

Zonnepanelen op dak CWZ opgeleverd

NIJMEGEN – Op het dak van ziekenhuis CWZ in Nijmegen is onlangs de oplevering van ruim 1.000 zonnepanelen gevierd. Enige tijd geleden werd de subsidie voor zonnepanelen door artsen van het ziekenhuis aangevraagd en toegekend. Dit is een gebaar voor betrokkenheid en duurzaamheid.

De zonnepanelen van CWZ moeten jaarlijks 270.000 kilowattuur opbrengen. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijkse stroomgebruik van ruim 90 huishoudens.  

Zichtbare band met CWZ

Het doel van de artsen is om met deze investering hun band met het ziekenhuis zichtbaar te maken. 'Met een langlopende investering zoals in zonnepanelen, tonen we onze duurzame betrokkenheid bij het ziekenhuis', aldus internist Bart Veldman.

Mooi initiatief

'Een mooi initiatief van maatschappelijk verantwoord ondernemen door onze artsen. En een teken van de gelijkgerichtheid tussen het ziekenhuis en het medisch-specialistisch bedrijf', zegt bestuurslid Gosse van der Veen. John Verberne, manager facilitaire zaken vindt het ook een mooie gift van de artsen. 'Veel artsen zijn namelijk lang verbonden aan een ziekenhuis. Daarom vind ik het een mooi initiatief naar de organisatie en naar onze omgeving!'

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}