Zorgen om verwijdering populieren in Ooij: "Zuinig mee omgaan"

Zorgen om verwijdering populieren in Ooij: "Zuinig mee omgaan"

OOIJ – De gemeente Berg en Dal staakte woensdag plannen om een aantal populieren bij de Kempkes in Ooij te verwijderen. De gemeente ontving kritische vragen van inwoners, waaronder van stichting Vrienden van de Bisonbaai. De stichting vraagt zich af of het natuurgebied nog wel blijft bestaan.

Zorgen

Toen de stichting op de hoogte raakte van de gemeenteplannen, namen zij direct contact op. “De stichting maakt zich zorgen dat niet alleen de zieke bomen, maar ook de rest van het bosje platgegooid werd. Wij vinden dat we zo zuinig mogelijk met de natuur om moeten gaan,” aldus lid Johan Koeleman. “Het is een mooi stukje natuur dat helaas verwaarloosd wordt.”

Tekst gaat verder onder de video.

Overleg

De gemeente heeft aangeboden om in de derde week van januari met de stichting om de tafel te zitten. De Vrienden van de Bisonbaai vinden het belangrijk dat de gemeente goed en spoedig communiceert wanneer dit soort keuzes gemaakt worden, daarom streeft het in de toekomst naar een nauw samenwerkingsverband. Op deze manier wil de stichting illegale afvalstorting voorkomen.

Foto: Jordi van Sluijs

Foto: Jordi van Sluijs

Foto: Jordi van Sluijs

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}