Ahoud Devils krijgt voorschot op bekerfinale door 5-4

Ahoud Devils krijgt voorschot op bekerfinale door 5-4

NIJMEGEN – De Ahoud Devils wonnen vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Cairox Hokij Den Haag. Het was de eerste wedstrijd die de Devils in de reguliere competitie speelden sinds het behalen van de bekerfinale. Cairox Hokij was vorig jaar landskampioen en bekerwinnaar. De Ahoud Devils wisten de club vrijdag echter met 5-4 te verslaan, ondanks de blessures die de Devils kwelden.

Blessures

Topverdediger Nick de Jong speelde niet vanwege zijn schorsing, ook Luke Zwartbol was afwezig door een hersenschudding die hij in de halve finale tegen Heerenveen opliep. Overige geblesseerden waren Jeffrey Melissant Levi Houkes, RJ Reed en Ritchie van Hulten, maar zij speelden ondanks hun blessures wel mee.

Eerste helft

De Haagse Alan van Bentum en Mike Verschuren zorgden ervoor dat Cairox Hokij de wedstrijd met een 0-2 voorsprong begon. RJ Reed en Branden Eden wisten voor de eerste rust nog twee punten voor de Devils binnen te halen. Daarmee pauzeerden de spelers met een stand van 2-2.

Tweede helft

In de tweede helft wist Levi Houkes voor Nijmegen te scoren, om vervolgens de stand weer gelijk getrokken te zien worden door Alan van Bentum. Branden Eden wist het vierde punt voor Nijmegen binnen te halen, waarop tien seconden later Levi Houkes het vijfde punt scoorde. De Haagse Joey Oosterveld wist nog een vierde punt voor Cairox Hokij binnen te halen, maar het bleek niet genoeg te zijn. De wedstrijd eindigde op 5-4.

Foto: Rob Koppers

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}