Ahoud Devils verslaan Unis Flyers op valreep 2018

Ahoud Devils verslaan Unis Flyers op valreep 2018

In de laatste wedstrijd van dit jaar hebben de Ahoud Devils de Unis Flyers verslagen. Er was een verlenging nodig voor de Nijmegenaren om het beslissende doelpunt te maken, waar Nick de Jong voor zorgde. In een extra wedstrijd zal bepaald worden wie naar de bekerfinale mag gaan op 3 februari.

De eerste helft werd gekenmerkt door hard en fysiek ijshockey. Maar toen de rust eenmaal aanbrak in het volle Triavium toonde het scorebord 2-0 in het voordeel van de Devils. De goals werden gescoord door Captain Houkes en aanvaller Mellissant.

Hard spel

Tijdens de tweede periode vertaalde het harde spel zich in straffen voor spelers. Uiteindelijk moesten de Nijmegenaren de laatste vijf minuten met twee man minder spelen, wat tot op het laatste moment niet voor problemen zorgde. Tien minuten voor het einde van de tweede speelperiode belandde een schot van Pipo Limnell Finocchiaro in het doel van de Devils.

De Ahoud Devils leken een les te hebben getrokken uit de straffen van de tweede periode, waardoor ze zich in de derde konden gedragen. Desondanks leidde dit niet tot een grotere voorsprong, zelfs het tegenovergestelde toen Flyers Captain Demelinne de gelijkmaker voor de Friezen scoorde.

Drie tegen drie

De vijf minuten overtijd worden gespeeld met drie tegen drie spelers op het ijs. Door een fout van Flyers Captain Demelinne kwamen de Nijmegenaren in het voordeel, waar ze gebruik van maakten toen Nick de jong, na een assist van Melissant, het winnende doelpunt maakte.

De heren uit Heerenveen vonden omgaan met het verlies lastig, wat bleek toen Todd Ratchford de stick van Nick de Jong doorbrak. De Jong en aanvaller Jim Gudden kregen een matchpenalty na een aanvaring tussen de teams. Bij de Heerenveense jongens kregen de gebroeders Nordemann een zelfde straf. De Nijmegenaren krijgen twee wedstrijden schorsing door het akkefietje.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}