Devils geeft organisatie 'Final Four' uit handen

Devils geeft organisatie 'Final Four' uit handen

NIJMEGEN – De strijd om het Nederlandse ijshockeykampioenschap vindt niet meer in Nijmegen plaats. De organisatie van de ‘Final Four’ is door het bestuur van Devils teruggegeven aan de Nederlandse Ijshockeybond (NIJB). De misdragingen van Nijmeegse Devils/NEC-supporters rondom de bekerfinale maken het evenement in het Triavium onmogelijk, zo laat de club weten.

Eerder deze week won Devils de bekerfinale. Een bus met supporters werd onderschept en teruggestuurd naar Nijmegen. In de bus werden vechthandschoenen en vuurwerk aangetroffen. Later zouden, tijdens de bekerfinale, ook nog vechtpartijen in het stadion in Den Haag zijn geweest.

Statement

De club plaatste woensdagavond een uitgebreid statement op de clubwebsite. Volgens het bestuur van Devils is een play-offstrijd van het gewenste kwaliteitsniveau niet realistisch, doordat zij door de gebeurtenissen rondom de bekerfinale té zwaar belast zijn. Daarnaast is de organisatie voor Devils onmogelijk gemaakt, omdat de berichtgeving in de media ‘enorm eenzijdig’ en ‘op vele fronten incorrect’ geweest zou zijn volgens de club.

Minder kaarten, scherpe controle

De strijd om het landskampioenschap, dat eigenlijk in het eerste weekend van maart zou plaatsvinden, wordt dus elders georganiseerd. Devils overlegt de komende weken met diverse instanties om een oplossing te vinden voor het vervoer van échte fans van de club. Het aantal kaarten voor de ‘Final Four’ zal in ieder geval beperkt zijn en de controle wordt verscherpt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}