Devils kan historie schrijven met tweede seizoensprijs

Devils kan historie schrijven met tweede seizoensprijs

NIJMEGEN – De ijshockeyers van Devils kunnen woensdagavond historie schrijven. Nadat drie weken geleden de bekerfinale werd gewonnen van Hijs Hokij uit Den Haag, spelen de Nijmegenaren woensdagavond in Tilburg de finale van het Nederlandse landskampioenschap tegen diezelfde opponent.

Devils kan er in Tilburg een onvergetelijk seizoen van maken. Als de ploeg uit Nijmegen wint, pakt het voor de tweede keer in de clubhistorie de dubbel (landskampioen en beker), en dat in het seizoen waarin de club haar 50-jarig bestaan viert. De laatste en enige keer dat de Nijmegenaren de beker én het landskampioenschap wonnen, was in 1999, toen de club nog Nijmegen Tigers heette.

Tekst gaat verder onder de video.

Torenhoge ambitie

Aan het begin van het seizoen legde het bestuur van Devils de lat zo hoog mogelijk. Dat de ijshockeyers uit Nijmegen woensdag de tweede prijs van het seizoen kunnen pakken, is voor commercieel manager Hans Cleijne toch nog nauwelijks te bevatten.

“We zijn dit seizoen gestart met de torenhoge ambitie om twee finales te spelen,” vertelde hij. "Na allerlei drempels waar we als team overheen moesten, begint dat ineens te lukken. We hebben zelfs al twee finales en een beker, dus eigenlijk zijn we al een stap verder. We hebben dit seizoen al vijf keer tegen Den Haag gespeeld en wij wonnen steeds op de beslissende momenten. Nu spelen we op neutraal terrein en die jongens zijn erop gebrand. Ik heb er vertrouwen in.”

Rode wangetjes

Volgens Hans Cleijne leeft de sport als nooit tevoren in Nijmegen. Al ruim vijfhonderd ijshockeyfanaten kochten een kaartje voor het cruciale duel in Tilburg.

“Zelfs de burgemeester gaat mee naar Tilburg,” vertelt het bestuurslid van Devils trots. "We hebben veel bereik, maar de sport leeft ook weer enorm in de regio. Ik zie veel oude bekenden terugkomen naar de club, mensen waarmee ik al op de tribune zat in Heyendaal, het oude stadion. Als ik die mensen dan met rode wangetjes over de boarding zie hangen, maakt mij dat het meest trots. Dan denk ik: ‘we horen er weer bij’. Daar doe je het voor.”

Onwerkelijk

Dat Devils na woensdagavond wellicht de tweede prijs van het seizoen pakt, is voor de meesten nog wat onwerkelijk. De herrijzenis van de Nijmeegse ploeg is in sneltreinvaart gegaan.

“Een paar jaar geleden speelde we qua resultaten het slechtste seizoen ooit”, herinnerde Hans Cleijne zich. ,,En als je vanavond wint, pak je de dubbel. Het contrast is enorm. Ik hoop op alle fronten dat het gebeurt, al kan ik het me nog niet voorstellen. Dat is puur iets gevoelsmatigs. Wij vragen ons ook af waar we ineens in zijn belandt. Hoe het zó kan verkeren, dat is echt supergaaf.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}