Devils maakt zich na zege op voor tweede finale

Devils maakt zich na zege op voor tweede finale

HEERENVEEN – IJshockeyclub Devils bereikte vrijdag de finale van het Nederlandse landskampioenschap. De Nijmegenaren wonnen in Heerenveen van de Flyers (2-4), de grote favoriet voor het kampioenschap. De formatie van coach Alexander Jacobs treft Hijs Hokij uit Den Haag in de finale, dezelfde tegenstander als in de bekerfinale eerder dit jaar.

Comeback

In een volle Thialf kwamen de Flyers uit Heerenveen flitsend uit de startblokken. Het duel was nog geen minuut bezig toen Marco Postma de score opende namens de thuisploeg. Kansen gingen over en weer, maar de Nijmeegse bezoekers konden het niet afronden. Even later werd de marge zelfs verdubbeld door de Friezen. Ronald Wurm zocht het doel met zijn uithaal, maar via de stick van Devils-verdediger Rick Wijnen belandde de bal achter goalie Deniz Mollen. Door een aansluitingstreffer van Justin Evers hielden de Nijmegenaren hoop: 2-1.

Via een subliem afstandsschot van RJ Reed kwamen de Nijmegenaren op gelijke hoogte in Heerenveen. De ploeg was bezig aan een knappe comeback, wat de tegenstanders uit Friesland ook leken aan te voelen. Er stonden geen vijf minuten meer op de klok toen Jeffrey Melissant de voorsprong pakte. Aanvoerder Levi Houkes deelde in de laatste minuut de bevrijdende genadeklap uit: 2-4.

Dubbel

Het kan na de opvallende zege in Heerenveen een speciaal seizoen worden voor de ijshockeyers uit Nijmegen. De equipe van Alexander Jacobs won begin februari na tien jaar weer eens de bekerfinale. Nu Devils ook in de finale van de play-offs om het landkampioenschap staat, kunnen de Nijmegenaren historie schrijven door de dubbel te pakken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}