Devils na voorsprong onderuit tegen koploper

Devils na voorsprong onderuit tegen koploper

HERENTALS – De Nijmeegse ijshockeyclub Devils beleefde vrijdag een krankzinnige avond in België. De ijshockeyers uit Nijmegen vlogen uit de startblokken tegen koploper HYC Herentals, maar trokken door een matige tweede periode aan het kortste eind: 4-7. Devils blijft na de nederlaag vijfde in de BeNe-league.

Makkelijke avond

Hoewel de Nijmegenaren het tegen de koploper opnamen, gingen de ijshockeyers van Devils bliksemsnel van start in het Belgische Herentals. Binnen vijf minuten hadden Nick de Jong en Levi Houkes al voor een voorsprong (2-0) gezorgd en het leek bijna een makkelijke avond te worden. Kans op kans kregen de Nijmeegse bezoekers, maar Devils vergat de voorsprong verder uit te bouwen. De formatie van trainer Alexander Jacobs had inmiddels 25 doelpogingen gewaagd, terwijl dat aantal bij de thuisploeg slechts 8 was. Devils kreeg een lesje efficiëntie, want de stand op het scorebord was na de eerste periode gelijk: 2-2.

Ommekeer

De Belgen lieten in periode 2 direct zien waarom het team bovenaan staat in de competitie. In amper drie minuten tijd scoorde Herentals driemaal, waardoor de Nijmegenaren tegen een ruime achterstand aan keken. Een treffer van Justin Evers bracht Devils dichterbij, maar de wedstrijd was al zo goed als gespeeld.

De laatste periode was bijna een formaliteit. De ijshockeyers uit Herentals vonden het doel nog twee keer, voordat Nick de Jong vlak voor tijd de eindstand bepaalde op 4-7. Door de nederlaag voelt Devils de hete adem van Hijs Hokij in de nek. De club uit Den Haag maakte geen fout in Heerenveen, waardoor de achterstand op de ploeg uit Nijmegen slechts drie punten is op de ranglijst.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}