Devils sluit fraai seizoen af

Devils sluit fraai seizoen af

Na een tweeluik om de Beneleague titel, bleek Hys Hokij Den Haag een maatje te groot voor Ahoud Devils Nijmegen. In de heenwedstrijd werd er verloren met 6-1 en de thuiswedstrijd eindigde in 0-8. Den Haag was voor de ontmoeting torenhoog favoriet; de ploeg uit Den Haag kroonde zich eind februari ook tot kampioen van Nederland.

Kopie

De verloren thuiswedstrijd (0-8) was een bijna kopie van die in de competitie. Ook toen verloor Devils met dezelfde cijfers in eigen huis. Hys Hokij heeft slechts één wedstrijd verloren in de competitie, tegen Herentals. Laatstgenoemde heeft Devils juist van gewonnen in de kwartfinale met ‘penalty shots’.

Ambities

Devils heeft dit seizoen laten zien weer mee te willen doen in de top van ijshockey en stelt de ambities bij voor komend seizoen. Zo wilt Devils een vaste naam worden in de ‘top 3’ van Nederland en zal er op lange termijn gewerkt worden aan doorstroming van talenten uit eigen jeugd. "Het uitgangspunt is om met het grootste deel van de huidige spelersgroep door te gaan", zegt technisch manager Hans Cleijne. "We willen vroeg duidelijkheid hebben, in april hopen we de selectie nagenoeg rond te hebben, met versterkingen in alle linies", luidt op de website van Devils. Voor komend seizoen staat er tevens ook een trainerswissel aan te komen, Jeffrey van Iersel verlaat de club na één seizoen. Volgende week hoopt Devils de nieuwe trainer te kunnen presenteren.

Zomerstop

Devils sluit daarmee het seizoen af en gaat de 'zomerstop' in. Er kan terug gekeken worden op een succesvol seizoen voor de Nijmegenaren. De halve finale werd gehaald in zowel de Nederlandse beker, als in de strijd om het Beneleague-kampioenschap. In augustus hervat de ijshockey competitie zich weer.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}