Devils strikt nieuwe hoofdtrainer

Devils strikt nieuwe hoofdtrainer

NIJMEGEN – Devils heeft in Alexander Jacobs (44) de opvolger gevonden van de vertrokken Jeffrey van Iersel. De kersverse trainer is een oude bekende van de club. In het seizoen 2004-2005 was Jacobs ook al actief als hoofdtrainer.

Trainer

Jacobs zal naast hoofdtrainer, ook een coördineerde rol op zich nemen. De trainer zal, samen met spelers van het eerste team, actief betrokken zijn bij het verzorgen van trainingen/opleiding en doorstroming van jeugd/talent. “We kiezen bewust voor de lange termijn. De rol van Alexander is naast trainer/coach voor het eerste team, invulling te geven aan de jeugdopleiding en een adequate doorstroom naar het hoogste niveau. Zijn ‘Nijmeegse karakter’, ervaring en visie, maar ook zijn contacten binnen de ijshockeywereld zijn voor de club doorslaggevend geweest”, zegt Joop Vullers, voorzitter, op de website van Devils.

Ervaring

Jacobs brengt veel ervaring met zich mee. Zo was hij assistent-coach van Doug Mason bij U-18 en U-19 van Oranje en seniorenteam van Heerenveen. In 2004-2005 heeft Jacobs als hoofdtrainer gefungeerd van Nijmegen om vervolgens het Nederlands team te leiden. De afgelopen jaren was de coach werkzaam in Duitsland bij Ratinger Ice Aliens.

Levi Houkes

Ook witte rook over de nieuwe trainer, heeft ook Levi Houkes zijn contract verlengt bij Devils. Houkes is teamcaptain en was afgelopen seizoen van grote waarde voor de club. Houkes vertrok in 2010 uit Nijmegen en speelde in verschillende dienstverbanden als: Den Haag, Eindhoven, Heereveen en Tilburg. Afgelopen seizoen maakte Houkes zijn terugkeer bij de club.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}