Devils te sterk voor kampioen Belgie in play-offs

Devils te sterk voor kampioen Belgie in play-offs

NIJMEGEN – Nijmegen-Devils mag zich gaan opmaken voor de halve finale in de play-offs voor de Beneleague titel. De Nijmeegse equipe heeft zich ten koste van de kersverse kampioen van België door weten te plaatsen en komt uit tegen Den Haag (Hijs Hokij).  

Overtime

Devils had drie wedstrijden, ‘overtime’ én ‘penalty shots’ nodig om langs zij te komen in Herentals. Daarmee rekent Devils af met een topploeg. Hyc Herentals is regerend landskampioen van België en heeft zich als vierde geplaatst in de Benelegue. Dat is één plaats boven Devils. De mannen van trainer Jeffrey van Iersel hebben zich na een drieluik ( ‘best of three’) verzekerd van een halve finale plek tegen de formatie uit Den Haag.

Tomislav Hrelja

In de tweede periode van de wedstrijd was het Herentals die aantekende voor de 1-0. Levi Houkes, van Devils, trok die stand gelijk in de derde periode van de wedstrijd: 1-1. In ‘overtime’ kwam er nog geen winnaar, waardoor ‘penalty shots’ aan te pas kwamen. De grote held van de avond mag op conto bij geschreven worden van doelman Tomislav Hrelja. Laatstgenoemde bleef ijskoud tijdens de ‘penalty shots’ en keerde tot vijf maal toe een inzet van Belgische zijde.

Favoriet

Het resultaat komt als een kleine verassing, Herentals was favoriet en was lastig te kloppen in eigen huis. Van alle bezoekende ploegen wisten er maar twee ploegen winst te behalen in ijshal ‘Bloso’.  Devils komt in de halve finale – favoriet- Hys Den Haag tegen. Afgelopen ontmoeting met Den Haag resulteerde nog in een 0-8 verlies in eigen huis voor de Nijmegenaren.

Aankomende vrijdag om 20.30 uur start de wedstrijd in Den Haag. De return zal gespeeld worden op zondag 11 maart in Nijmegen, aanvang 16.45 uur.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}