Devils verliest in halve finale

Devils verliest in halve finale

NIJMEGEN – Ahoud Devils heeft afgelopen weekend in een spannend duel de halve finale van de ‘final four’ tegen Heereveen verloren(5-3). De finale werd uiteindelijk gewonnen door Hys Hokij Den Haag die ook in de nationale beker al prijs had. Met een vijfde plek in de Beneleague, een plaats in de halve finale van de ‘final four’ én een plaats in de play-offs kan Devils terug blikken op een succesvol seizoen. Devils heeft zich van de dertien ploegen als vijfde geplaatst in de Beneleague competitie met 46 punten en speelt komende vrijdag de eerste play-off wedstrijd tegen Era Renomar Hyc.

Verandering

Devils heeft wat verandering ondergaan ten opzichte van vorig seizoen. Zo kwam trainer Jeffrey van Iersel nieuw bij de club én trok de club ervaren spelers aan. Dat bleek een goede zet te zijn, zo werden er van de eerste vijf wedstrijden vier gewonnen en kende Devils een vliegende start . "Er is vooral veel werk verzet op mentaal gebied, spelers die al voor devils speelde waren gewend te verliezen. We hebben bijvoorbeeld in de voorbereiding oefenwedstrijden gespeeld tegen Duitse ploegen die op een hoger niveau spelen om spelers weer bewust te maken altijd alles te geven élke wedstrijd en élke training steeds weer", licht trainer Van Iersel toe over het verloop van het seizoen.

Derde

Na het verliezen van de halve finale is Devils derde geworden onder de Nederlandse ploegen en moet het sterkhouders Heereveen en Den haag voor zich dulden. "Natuurlijk is het jammer dat we net niet door zijn gegaan in de ‘final four’ en hoop je als ploeg op meer. Maar we zijn ook bewust ervan wat we wél bereikt hebben", voegt Van Iersel daar nog aan toe.

Play-offs

Aanstaande vrijdag mag Devils de eerste play-off wedstrijd spelen tegen Hyc, dat is een ‘fifty-fifty’ ontmoeting. Beiden ploegen hebben een keer van elkaar weten te winnen afgelopen seizoen en mogen in een ‘best of three’ uit gaan maken wie doorgaat in de play-offs voor de Beneleague titel. Aanstaande vrijdag wordt de wedstrijd gespeeld om 20.30 uur in het Triavium.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}