Er moet nog veel gebeuren, maar de Wolves zijn vol vertrouwen

Er moet nog veel gebeuren, maar de Wolves zijn vol vertrouwen

NIJMEGEN – Een projectgroep werkt aan een nieuw professioneel ijshockeyteam. Voormalig Devils-aanvoerder Levi Houkes doet in elk geval al mee; andere spelers hebben die intentie ook. Naam en logo zijn er al. De Wolves Nijmegen willen in september gaan meedoen aan de competitie.

Tekst gaat verder onder de video.

Houkes kan niet wachten: “Het is de eerste winter in 25, 26 jaar dat er geen ijshockey is. Ik begin het nu wel te merken.” Hij legt uit wat het belang is van een professioneel ijshockeyteam: “De spelers die vroeger in het eerste speelden, daar keek ik als kind tegenop. Het is belangrijk voor die kinderen.”

Er moet nog wel veel gebeuren voordat de Wolves echt kunnen beginnen. Zo is er nog geen overeenkomst met de gemeente Nijmegen over het gebruik van ijshal Triavium, en ook deals met spelers en sponsors zijn nog niet rond.

Volgens woordvoerder van de werkgroep Ronny Orth ziet het er “zeer hoopvol” uit. Een laatste drempel wordt de toelating tot de competitie door IJshockey Nederland. Daar horen een aantal voorwaarden bij, zoals inzage geven in de boekhouding.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}