"Erop of eronder voor de Devils"

"Erop of eronder voor de Devils"

Het Thialf in Heerenveen is dit weekend de locatie voor de Final Four van het ijshockey. De Devils speelt daar de eerste wedstrijd tegen Heerenveen. Na een slechte generale (9-1 verlies in de competitie) is het zaak dat de mannen van trainer Van Iersel zich ten koste van Heerenveen verder boksen naar de finale op zondag.

Outsider

Voor de Final Four hebben zich de volgende teams geplaatst: Unis Flyers Heerenveen, Laco Eaters Limburg, Hys Hokij Den Haag en Ahoud Devils Nijmegen. Van deze ploegen mag Devils zich de outsider noemen, dit seizoen werden alleen punten gepakt tegen Limburg. Een grote klus dus voor de Devils in Heereveen komend weekend. "Heerenveen is een ervaren ploeg, zeker als je kijkt naar de laatste jaren: zij hebben ervaring in bekerfinales, BeneLeague-finales en de Final Four. In alle competities deden zij mee om de prijzen," aldus trainer Jeffrey van Iersel.

"Als team verdiend"

"We zijn niet kansloos," vervolgt de trainer:’ wij hebben laten zien dat we goed ijshockey kunnen spelen. Daarmee hebben we de Final Four bereikt. We hebben als team verdiend om daar te staan. Afgelopen wedstrijd hebben we bewust niet ons tactische strijdplan laten zien tegen Heerenveen en we denken daar ons voordeel mee uit te halen om te gaan stunten."

Final Four

"De Final Four zou voor ons als Devils een kers op de taart zijn," voegt van Iersel daar nog aan toe. Zaterdag zal de wedstrijd plaats vinden om 16.30 en de finale zal op zondag 25 februari om 15.00 gespeeld worden in het Thialf.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}