Geen derde beker voor Devils na spektakelstuk

Geen derde beker voor Devils na spektakelstuk

GELEEN – Een derde beker zat er voor de ijshockeyers van Devils niet in, maar volgens velen gold het duel met Eaters uit Geleen als promotie voor de ijshockeysport. De derde ontmoeting in de kwartfinale ging nipt verloren voor de Nijmegenaren (5-4), waarmee de BeNe-league én het algehele seizoen er voor hen op zit.

Derde duel in zes dagen

Het was voor Devils de vierde wedstrijd in zes dagen tijd. De vermoeidheid speelde parten, maar de Nijmegenaren slaagden er in Limburg in om al vlug op voorsprong te komen. Al na vijf minuten opende captain Levi Houkes de score, maar Lukasz Bartak van Geleen bracht zijn ploeg in mum van tijd op gelijke hoogte. Goalie Deniz Mollen had het, zoals zo vaak de laatste tijd, op zijn heupen. Kort voor het eind van de eerste periode kwam Devils via Justin Evers op voorsprong, maar net als na de eerste treffer stonden de ploegen door Nick Verschuren snel weer gelijk: 2-2.

De Gelderse bezoekers begonnen ijzersterk aan het tweede deel van de wedstrijd. Aanvoerder Levi Houkes prikte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen op een voorzet van Jim Gudden. Het antwoord van de thuisploeg liet wat langer op zich wachten, maar deze kwam alsnog. Vlak voor het einde van periode 2 bracht Mathew de Beer zijn ploeg langszij, waarna 1.100 razend enthousiaste liefhebbers zich op konden maken voor een bloedstollende ontknoping.

Spierverzuring

De pijn van de spierverzuring was bij de ijshockeyers van het gezicht af te lezen. De derde periode begon dan ook rustig, maar tien minuten voor het sluiten van de markt slaagde Devils er wel in om voor de vierde (!) keer op voorsprong te komen in het duel met Geleen. De Canadees Branden Eden wist het net op een voorzet van Jeffrey Melissant te vinden: 3-4.

Lang leek het erop dat Branden Eden matchwinner zou worden, maar in de slotfase sloegen de Limburgers toe. Drie minuten voor het eind gooide de thuisploeg de boel echter open. Zij zochten met succes de aanval, want via Lars van Sloun kwamen de ploegen opnieuw op gelijke hoogte. Daarmee sleepte Eaters er ternauwernood een overtime uit, waarin zij zelfs nog de winnende goal maakte. Twaalf seconden voor het einde scoorde Vadim Gyesbreghs de verlossende goal voor de thuisploeg: 5-4.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}