IJshockeyers Ahoud Devils sluiten seizoen in stijl af

IJshockeyers Ahoud Devils sluiten seizoen in stijl af

NIJMEGEN – De kampioensploeg van Devils is vrijdag uitgebreid gehuldigd. Het Nijmeegse ijshockeyteam maakte 's middags een rondrit door de stad op een platte kar, waarbij het stadhuis de eindbestemming was. De ijshockeyers werden daar ontvangen door burgemeester Hubert Bruls. Als kers op de taart maakten de mannen van Devils 's avonds een ereronde door het Goffertstadion.

Slotfeest

Devils won afgelopen seizoen de beker én het Nederlandse landskampioenschap. De laatste keer dat de club dat lukte is ruim twintig jaar geleden, toen de club nog Nijmegen Tigers heette. Een knallend slotfeest was dus meer dan verdiend. Voorzitter Joop Vullers keek vanmiddag in de radio-uitzending van RN7 terug op een geslaagde dag.

Tekst gaat verder onder de audio.

“We zijn vroeg begonnen en laat geëindigd,” begon Vullers. “Burgemeester Bruls ontving ons met een welkomstwoord op het stadhuis. Hij beaamde de zeldzaamheid van het winnen van de dubbel. Iedereen was gisteren hartstikke blij en persoonlijk vond ik dit een passende afsluiting van een fantastisch seizoen.”

Tekst gaat verder onder de foto's.

Foto: David van Haren

Foto: David van Haren

Foto: David van Haren

De Bloedkuul

Nadat de spelers een uitgebreide rondrit door het Nijmeegse centrum achter de rug hadden, konden zij direct door naar het Goffertstadion. De ijshockeyers maakten daar een ereronde voor negenduizend supporters van NEC. Vooraf aan het duel met Jong Ajax kregen zij een staande ovatie.

“Dat was een fantastisch ontvangst,” vond voorzitter Joop Vullers. “We hebben een grote rondleiding gehad en de jongens hebben de ereronde als zeer prettig ervaren. Zo komt er toch nog eens een kampioen in de Goffert.”

Foto: Rob Koppers

Foto: Rob Koppers

Foto: Rob Koppers

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}