IJshockeytopper Nijmegen tegen concurrent Den Haag in Triavium

IJshockeytopper Nijmegen tegen concurrent Den Haag in Triavium

NIJMEGEN – De ijshockeytopper tussen de huidige landskampioen Select 4-u Devils Nijmegen en de voormalige landskampioen Cairox HIJS Den Haag wordt vrijdagavond 20.30 uur in het Triavium gespeeld. Een bijzondere wedstrijd op vele fronten en voor velen een weerzien van oud teamgenoten.

Bij Nijmegen spelen Raymond van der Schuit, Jurryt Smid en Oliver Pataky. Alledrie kwamen ze vorig jaar nog uit voor de Haagse ploeg. Ook Nijmegen-aanvaller Jeffrey Melissant heeft een verleden in Den Haag. Daar staat tegenover dat Justin Evers de omgekeerde weg maakte en inmiddels met nummer 14 in het Cairox-shirt speelt.

Beste keeper van Nederland

De Haagse club, onder leiding van coach Chris Eimers, verraste Nijmegen door de strijd om de Ron Berteling Schaal, de openingswedstrijd van het seizoen, te winnen. Nijmegen glipte de prijs door de vingers in de verlenging: 4-3.

Deniz Mollen, recentelijk uitgeroepen tot de beste keeper van Nederland voor het afgelopen seizoen, heeft een uitstekende concurrent in de Canadese goalie Brett Magnus. De boomlange 24 jarige import is de nieuwe goalie van Cairox Hijs Hokij kwam over van Sacred Heart University, uitkomend in de NCAA in Amerika. Met een save percentage van ruim 90% maakte hij in de laatste 4 seizoenen een prima indruk. Of hij ook bestand is tegen de Nijmeegse aanval is nog te bezien, zowel de eerste als tweede lijn van de Devils hebben een hoog scorend vermogen en begint sinds een paar wedstrijden steeds beter te draaien. Niet voor niets staan beide aanvalslijnen van de Devils op de vooravond van deze kraker alle 6 in de top 10 van de topscorerslijst.

Puntenverdeling

Aan kop staat Branden Eden met 15 punten, de top 4 wordt gecompleteerd met Jeffrey Melissant, Raymond van der Schuit en Oliver Pataky, allen met 11 punten. Captain Levi Houkes en Cas Staps zijn met respectievelijk 10 en 8 punten de andere Nijmegen-spelers in de top 10. De eerste Haagse speler treffen we pas aan op positie 23 welke met 4 punten wordt bezet door de Amerikaanse verdediger Doug Rose. Aangetekend moet daarbij wel worden dat Nijmegen al 2 maal tegen het laag geklasseerde Tilburg Trappers speelde en Den Haag nog 1 wedstrijd minder heeft gespeeld.

Met andere woorden, als de Nijmeegse aanval op dreef is, zal Brett Magnus een drukke avond kunnen krijgen. Aan de andere kant, zijn klasse is dusdanig dat de aanvallers van Nijmegen wel eens wanhopig kunnen worden dat men minder makkelijk kan scoren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}