Jemyma Betrian Nijmeegs sporter van het jaar

Jemyma Betrian Nijmeegs sporter van het jaar

NIJMEGEN – Regionale sporters zijn vrijdag tijdens de Avond van de Nijmeegse Sport beloond. Boksster Jemyma Bertian werd door de Nijmeegse gemeente verkozen tot sporter van het jaar. Daarmee hield de oud-kickbokster hardloopster Susan Krumins, die de prijs al driemaal won, en judoka Tessie Savelkouls achter zich.

Carrièreswitch

Jemyma Betrian zal het jaar 2018 niet snel vergeten. De boksster maakte vorig jaargang een carrièreswitch, door over te stappen van het kickboksen naar de bokssport. Haar debuut op het WK in New Delhi was hoopvol, want de 28-jarige vechtster van ‘Boks Academie Nijmegen’ verzekerde zich direct van een bronzen medaille.

In het Middag Matinee van presentator Bart Geurts reageerde Bertian op haar benoeming.

Tekst gaat verder onder de audio.

Overige prijzen

De jury en het publiek konden er niet omheen. De ijshockeyers van Devils zijn, na het winnen van de beker én het landskampioenschap, als sportploeg van het jaar verkozen. Enzo Kuworge werd uitgeroepen tot het Nijmeegs talent van het jaar. De 17-jarige gewichtheffer deed in 2018 mee aan de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires, waar hij een bronzen plak behaalde.

De judoka's (vrouwen onder 18 jaar) van Stichting Top Judo Nijmegen zijn tot talententeam van het jaar verkozen. De sportinitiatiefprijs ging naar de badmintongroep van BC Mariken. De winnaars van de prijzen zijn bepaald door een vakjury en een publieksstemming.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}