Sprookje Devils compleet na winst 'Final Four'

Sprookje Devils compleet na winst 'Final Four'

TILBURG – Devils heeft het geflikt. Het sprookje is compleet voor de ijshockeyers uit Nijmegen. In Tilburg wonnen zij woensdagavond de finale van de ‘Final Four’, het Nederlandse landskampioenschap, ten koste van Hijs Hokij uit Den Haag: 7-4.

De tweede dubbel uit de clubhistorie is daarmee binnen voor de ploeg van coach Alexander Jacobs, want drie weken eerder versloegen de Nijmegenaren dezelfde opponent ook al in de bekerfinale.

Hoopvol

Ruim vijfhonderd Nijmeegse supporters, waaronder burgemeester Hubert Bruls, reisden vol goede hoop mee richting Tilburg. Dat bleek niet voor niets. Hoewel de wedstrijd wat rommelig begon, kwamen de Nijmegenaren al na vijf minuten op voorsprong. Kayo van Zoest tikte de puck binnen via een rebound. De ploeg uit Den Haag domineerde in kansen, maar doelpunten bleven voor hen uit.

Een tegengoal hing al minutenlang in de lucht, maar het lukte de Nijmegenaren opnieuw te scoren via Evo Suurhoff. Het Nijmeegse publiek ging in Tilburg zowat door het dak heen, maar het feestje bleek maar voor even. Nog geen minuut nadat hij de marge verdubbelde, maakte Oliver Pataky de Haagse aansluitingstreffer al: 2-1.

Opsteker

Hoewel Devils met een voorsprong ging rusten, konden de Hagenezen vanwege het goede spel met vertrouwen aan de tweede periode starten. Het duel was amper dertig seconden hervat toen Raymond van der Schuit de gelijkmaker in de powerplay scoorde. Direct een klap voor de Nijmegenaren, maar zij kwamen drie keer zo sterk terug. Via Wessel Copier had Devils de voorsprong halverwege de tweede periode alweer te pakken.

De goal van Copier maakte ogenschijnlijk wat los in de ploeg van trainer Alexander Jacobs. Met name bij Ross John Reed, die het kort voor het einde van de tweede periode op zijn heupen kreeg. Eerst werkte hij een geniale pass van Nick de Jong binnen (4-2), waarna hij de marge dertig seconden voor het eindsignaal op drie bracht (5-2). Een enorme opsteker voor de kersverse bekerwinnaars.

Dubbel

Devils begon de derde periode met een voorsprong, die eigenlijk niet meer weg gegeven mocht worden. De vermoeidheid leek bij vlagen parten te gaan spelen bij de Nijmegenaren, maar Kayo van Zoest bewees na acht minuten het tegendeel. Met zijn goal leek de overwinning een zekerheid, maar de puck is niet rond, dus alles kon gebeuren.

En dat bleek even later. De spanning werd terug gebracht nadat Raymond van der Schuit zijn tweede van de avond binnenschoot, terwijl Hijs Hokij even later terugkwam tot 6-4 via Jasper Kick. Met klotsende oksels zaten supporters van beide partijen in de slotfase op de tribune, maar het mocht niet meer baten voor de Hagenezen. Het feest was voor de ploeg uit Nijmegen compleet nadat Levi Houkes de allesbeslissende treffer op zijn naam zette. Na een fantastisch duel pakte Devils na twintig jaar weer eens de dubbel. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}