Afsluiting Griftdijk Nijmegen in noordelijke richting

Afsluiting Griftdijk Nijmegen in noordelijke richting

NIJMEGEN – De Griftdijk in Nijmegen Noord is vanaf aanstaande woensdag 24 juli tot en met 16 augustus gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer. Het gaat om het deel vanaf de kruising met de S111 tot en met de zijstraat Claustrum in noordelijke richting (Elst/Arnhem).

Volgens de gemeente Nijmegen kunnen fietsers en voetgangers er wel door. Auto’s en ook de buslijnen in noordelijke richting worden omgeleid via de S111 en Keizer Hendrik VI-singel.

Griftdijk Zuid open

De Griftdijk in zuidelijke richting (Nijmegen) is gewoon open tijdens de werkzaamheden. De gemeente laat een rioolwaterpersleiding aanleggen om het afvalwater van de geplande nieuwbouwwijken Woenderskamp en Hof van Holland naar de rioolwaterzuivering af te kunnen voeren.

Werkzaamheden rioolwaterpersleiding

In de weken 30 t/m 33 wordt in de berm van de Griftdijk een rioolwaterpersleiding aangelegd die start bij de Italiëstraat. Net voorbij de Terracottastraat sluit de gemeente de nieuwe persleiding aan op de bestaande leiding.

Camera's uit

De afgesloten rijstrook wordt gebruikt als fietspad en werkstrook. Op vrijdag 16 augustus, aan het eind van de dag, is de weg weer beschikbaar. Het camerasysteem (‘de knip’) staat tussen 24 juli en 16 augustus uit vanwege de werkzaamheden. Claustrum is vanuit noordelijke richting via de Terracottastraat bereikbaar.

Bussen

De bussen in zuidelijke richting (Nijmegen) blijven de normale route rijden. In noordelijke richting (Elst/Arnhem) rijden buslijnen 331, 14 en nachtbus 831 tussen 24 juli en 16 augustus een omleidingsroute en vervallen hierdoor tijdelijk haltes. Van buslijn 331 vervallen de haltes Terracottastraat en Dijkstraat, van buslijnen 14. Van nachtbus 831 zijn de haltes Kruidenstraat, Jonagoldstraat, De Klif, Aquilastraat en Dijkstraat tijdelijk buiten gebruik. De vervangende haltes zijn Oude Groenestraat en Citadelcollege.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}