Alle binnenstadondernemers dragen bij aan feestverlichting

Alle binnenstadondernemers dragen bij aan feestverlichting

NIJMEGEN – Er brandt dit jaar meer feestverlichting in de Nijmeegse binnenstad, nu alle ondernemers in het centrum bijdragen aan de winterse aankleding richting kersttijd. Vanaf zondag 3 november schitteren de lampjes in de binnenstad, waarmee de winterperiode in Nijmegen officieel van start gaat.

Er wordt sinds 1 januari door elke winkelier geld gestort in het Binnenstadfonds. Op diverse locaties is de feestverlichting vernieuwd of uitgebreid, waaronder bij de drie grote bomen op het Mariënburgplein. Ook zijn op diverse plekken in de stad kroonluchters opgehangen.

Langs de Veerpoorttrappen is nieuwe verlichting aangelegd, die voor een feeërieke verbinding naar de Waalkade zorgt. De kade is dit jaar eveneens verlicht.

Sinterklaasintocht

In de komende winterperiode krijgt de Nijmeegse binnenstad weer bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. De intocht van de Sint in Nijmegen is op zaterdag 16 november. Dat is tegelijk met de landelijke intocht. De Goedheiligman verblijft tot 5 december in het Huis van Sinterklaas.

Hierna breken de Nijmeegse WinterWeken weer aan en is er tussen 14 december en 5 januari van alles te doen in het centrum.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}