Arriva en Connexxion zetten beveiligers in op buslijn 99 na overlast asielzoekers

Arriva en Connexxion zetten beveiligers in op buslijn 99 na overlast asielzoekers

GRAVE – Buschauffeurs op lijn 99 tussen Uden en Nijmegen worden al weken lastiggevallen door een groepje asielzoekers. Volgens Omroep Brabant zet de vervoerder beveiligers in op deze lijn. De chauffeurs zouden bij Grave door een groep van ongeveer 25 asielzoekers worden belaagd en geïntimideerd.

De busmaatschappijen Connexxion (Breng) en Arriva, die lijn 99 samen exploiteren, laten nu regelmatig beveiligers op de bus meerijden. De overlast is vooral in de middaguren en in de avond.

'Veiligelanders'

Volgens een van woordvoerder van Connexxion gaat het mogelijk om zogenoemde 'veiligelanders', mensen die asiel hebben aangevraagd maar geen enkele kans maken op een verblijfsvergunning. 'Het asielzoekerscentrum in Grave kan er moeilijk iets tegen doen, omdat het buiten de poorten van het azc gebeurt', zegt de woordvoerder tegen Omroep Brabant.

De kleine groep zorgt regelmatig met name voor problemen bij het instappen: ze willen niet betalen, discussiëren over het tarief of zijn agressief tegenover de buschauffeur. Ook reizigers hebben last van de onruststokende groep.

Overleg

Politie, COA, de busmaatschappijen en de gemeente Grave gaan binnenkort overleggen hoe het probleem kan worden opgelost. Tot die tijd zullen in elk geval de beveiligers meerijden, zo meldt Omroep Brabant donderdag.

Lees ook:

NIJMEGEN: MEER INBRAKEN IN STUDENTENWONINGEN EN ZAKKENROLLERIJ, MINDER AUTO-INBRAKEN

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}