Bewoners Klein-Mariënburg klaar met 'achtertuinterrassen' horeca

Bewoners Klein-Mariënburg klaar met 'achtertuinterrassen' horeca

NIJMEGEN – Bewoners van Klein-Mariënburg in Nijmegen hebben zich woensdagavond uitgesproken tegen het verlenen van vergunningen voor terrassen in achtertuinen van horecagelegenheden in hun directe omgeving.

Zij ervaren door deze terrassen niet alleen aan de voorzijde van hun huis geluidsoverlast, maar ook in hun achtertuin.

'Horeca rules in Nijmegen'

‘In de laatste tien jaar zijn op Klein-Mariënburg allerlei horecagelegenheden uit de grond geschoten met terrassen, en er komen er steeds maar meer bij’, vertelt een omwonende. ‘Horeca rules in Nijmegen. Daar is niets mis mee, het is lekker bruisend zo. Maar horeca-uitbaters zien ook geld in uitbreiden naar de achterzijde van hun zaak. Daar komen terrassen die grenzen aan onze achtertuinen, waar wij de rust die we aan de voorzijde niet hebben zoeken. Het constante geluid van pratende bezoekers galmt tegen de muren aan. Wij zijn tolerant, maar het wordt ons echt te veel.’

Vergunningen

Verleende vergunningen kunnen vaak nauwelijks worden ingetrokken. ‘Wij kennen alle regels en wetten ook niet en worden zo met voldongen feiten geconfronteerd’, zegt omwonende Patrick Verweij. ‘Daarom pleiten wij ervoor dat er geen vergunningen meer verleend worden voor achtertuinterrassen. Roep het een halt toe.’ GroenLinks-raadlid Joep Bos-Coenraad noemt het een 'complex probleem'.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}