“Bezoekers feesten begrijpen Roze Woensdag heel goed”

“Bezoekers feesten begrijpen Roze Woensdag heel goed”

NIJMEGEN – Na vijf dagen Vierdaagsefeesten heeft de Nijmeegse binnenstad exact evenveel bezoekers getrokken als in 2018. Op Roze Woensdag kwamen er ruim een kwart miljoen (255.000) mensen, tegen 250.000 vorig jaar.

Traditiegetrouw stond de ‘Rainbow Wednesday’ geheel in het teken van acceptatie en diversiteit.

Op locaties als Credible, Hertogplein en ThomTom was er al vóór het middaguur een bont spektakel en een extravagante viering van de liefde. Met Honey Honey was er nog een extra festival met dj’s, bands en performances. De bezoekers vierden uitbundig feest, maar hadden ook nog tijd om de wandelaars aan te moedigen.

Roze tintje

Ook het avondprogramma had op veel locaties een roze tintje. Zo was er een Queen Tribute en trad Gerard Joling op.  

Volgens bestuursvoorzitter Walter Hamers zijn waarden als vrijheid, gemeenschappelijkheid, gastvrijheid en verbinding de hele week aanwezig, maar komen ze op Roze Woensdag nog eens extra tot uiting.

De organisatie van de feesten zei blij te zijn dat de dresscode voor Roze Woensdag door heel veel bezoekers goed is begrepen. Het weer was dan ook ideaal: 23 graden in plaats van de 33 graden vorig jaar. Volgens de organisatie blijkt uit onderzoek dat maar liefst een kwart van alle feestgangers alle zeven dagen feestviert.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}