Brugontwerp aangepast voor beverfamilie

Brugontwerp aangepast voor beverfamilie

NIJMEGEN – In de wijk Zwanenveld is dinsdagmiddag een zogenoemde ‘Beverbrug’ geplaatst. Het plan voor een brug in de Geologenstrook lag er al, maar buurtbewoners wezen de gemeente op de woonplaats van een familie bevers, namelijk precies op de plaats waar de brug zou komen.

Daarop werd het ontwerp van de brug aangepast, zodat er op de locatie zelf zo min mogelijk gebouwd hoefde te worden. De brug is gebouwd in een loods, en ligt nu op de funderingspalen van de oude brug. Zo hadden de bevers weinig last van de operatie.

De Beverbrug is deels van oud hout, net als twee bruggen die afgelopen najaar al werden geplaatst in park Staddijk.

Foto: John Beckmann / RN7

Foto: John Beckmann / RN7

Foto: John Beckmann / RN7

Foto: John Beckmann / RN7

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}