Bruls doet opnieuw oproep voor opvangen van vluchtelingen

Bruls doet opnieuw oproep voor opvangen van vluchtelingen

NIJMEGEN – Burgemeester Hubert Bruls heeft samen met de burgemeesters van Amsterdam, Arnhem, Groningen en Leiden nogmaals hun bereidwilligheid om vluchtelingen op te vangen benadrukt. Dat deden de burgemeesters in een brief aan staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid.

Graag gaan zij nog voor het einde van het jaar met de staatssecretaris in gesprek om “te komen tot concrete afspraken”, zo is te lezen. Als voorbeeld worden de vluchtelingen uit het kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos genoemd.

Coalition of the willing

In de brief wordt door de burgemeesters benoemd dat bijna de helft van alle gemeenten en vijf provincies zich hebben aangesloten bij een zogenoemde ‘coalition of the willing’, die samen hetzelfde doel hebben hetzelfde doel hebben, namelijk het opvangen van vluchtelingkinderen.

Daarnaast halen de schrijvers van de brief de meest recente update van de UN Refugee Agency (UNCHR) aan. De UNCHR hamert daarin op relocatie, oftewel opvang van kwetsbaren zoals minderjarigen en andere kwetsbare vluchtelingen. De burgemeesters houden het echter niet bij alleen vluchtelingkinderen: ze stellen “zowel volwassenen als kinderen” op te willen vangen. “Met de situatie in Moria na de recente brand en de winter op komst, is onze oproep aan u en het kabinet om vluchtelingen op te vangen, dringend."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}