COOP Molenweg mag niet naar Daniëlsplein, mogelijk naar locatie Zwembad-West

COOP Molenweg mag niet naar Daniëlsplein, mogelijk naar locatie Zwembad-West

NIJMEGEN – De COOP op de Molenweg komt in de toekomst mogelijk op de locatie van Sportfondsenbad-West. De Nijmeegse supermarkt had haar peilen gericht op een verhuizing naar het nabij gelegen Daniëlsplein. Dat is hier wat betreft het college niet beschikbaar voor.

Sportfondsenbad-West is aan vernieuwing toen, maar de plannen voor de Nijmeegse zwembaden moeten nog uitgewerkt worden in een zwembadvisie.

Daniëlsplein

De COOP aan de Molenweg 209-213 heeft al een tijd geleden per brief contact gezocht met het college om haar wens voor een nieuwe locatie te uiten. De huidige locatie zou niet meer voldoen aan de eisen van een supermarkt in deze tijd. Wat dat concreet de huidige beperkingen zijn wil het filiaal niet toelichten aan de pers. Begin 2018 heeft de COOP met woningcorporatie Portaal een ontwikkelvisie voor het Daniëlsplein neergelegd. Daarvoor kreeg het van het college nul op het rekest. Het plein is niet beschikbaar voor herontwikkeling tot supermarkt en woningen. ‘Het Daniëlsplein is één van de plekken die we hebben uitgekozen om van een groenere uitstraling,’ vertelt wethouder Bert Velthuis. ‘Dit vanuit het concept van Operatie Steenbreek. Dat is inmiddels uitgevoerd. Ik open het plein deze week al.’

Sportfondsenbad-West

Na het afwijzen van deze optie, is verder gesproken over andere mogelijke locaties. Hierbij is alleen de locatie van Sportfondsenbad-West als reële mogelijkheid naar voren gekomen. ‘Het gebouw van Sportfondsenbad-West lijkt op z’n einde te lopen,’ zegt Velthuis. ‘Daarmee zeg ik nog niet het verdwijnt. We komen in het derde kwartaal van dit jaar met een zwembadvisie, waar in ook meegenomen wordt dat er nu juist in Nijmegen-Noord behoefte is aan een zwembad. ’ Het college blijft wel in gesprek met de COOP.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}