Onderzoek kerk Dobbelmannweg nog in volle gang, straat weer geopend

Onderzoek kerk Dobbelmannweg nog in volle gang, straat weer geopend

NIJMEGEN – Alle kerkdiensten in de orthodoxe kerk van de Heilige Sava zijn zondag afgeblazen vanwege een dreigende situatie. De straat waaraan de kerk ligt, de Dobbelmannweg, was geruime tijd afgesloten. Aanwonenden konden hun huizen enige tijd niet in of uit.

Goran Savic, secretaris van de parochie Heilige Sava, kreeg rond vijf uur vanmiddag een melding kreeg van de politie door dat er sprake zou zijn van een dreigende situatie. Rond 20.00 uur heeft de politie besloten de straat af te sluiten. Ondertussen cirkelt er ook een helikopter boven de Dobbelmannweg en de omgeving. Er is weinig politie te zien op straat, alleen Handhaving houdt mensen tegen om de straat in te gaan.

Mensen die in de straat wonen, moeten binnenblijven. Buurtbewoners verzamelen zich aan het begin van de avond op straat. De sfeer is rustig: "Je weet dat terreurdreiging dichterbij komt, maar ik ben niet bang," aldus een van de omwonenden. Later op de avond wordt het weer rustiger.

Rond 22.30 uur zou Bureau Handhaving aan buurtbewoners vertellen dat ze 'op eigen risico' de straat weer mogen betreden. Dat is nog niet bevestigd.

Tekst gaat verder onder de audio.

Orthodoxe kerstfeest

De kerk meldt op haar eigen site dat diensten zijn afgelast op last van de politie: "Op advies van de politie gaan de diensten niet door. Er is mogelijk sprake van een dreiging, de politie doet daar onderzoek naar. Zolang daar geen duidelijkheid over is, gaan de diensten vandaag en morgen dus niet door." De orthodoxe kerk viert Kerstmis altijd op 7 januari. Kerkgangers die kerstavond willen vieren, kunnen dat om 23.00 uur doen in Eindhoven. De diensten van Kerst worden 7 januari om 10.00 uur gehouden in het klooster in Sint Hubert.

Tussen Groenestraat en Sint Hubertusstraat

Het deel tussen de Groenestraat en de Sint Hubertusstraat is nog steeds afgesloten. Bewoners mochten enige tijd hun huizen niet verlaten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}