Feest bij heropening buitenschoolse opvang

Feest bij heropening buitenschoolse opvang

NIJMEGEN – De kinderen bij BSO Bink werden maandagochtend getrakteerd, om te vieren dat de buitenschoolse opvang voor het eerst weer open mocht. Tot maandag konden alleen kinderen van ouders in cruciale beroepen gebruik maken van de buitenschoolse opvang. Nu openden ze de deuren weer; de enige versoepeling van coronamaatregelen die het kabinet vorige week aankondigde.

Welkomstfeestje

Met een glaasje kinderchampagne, gemaakt van spa rood en limonade, werd de eerste dag gevierd. Ook was de BSO feestelijk versierd. “Vorige week hebben de kinderen van ouders die een cruciaal beroep hebben, slingers en spandoeken gemaakt om het een feestelijke vorm te geven”, vertelt medewerker Anita van de Water. Ze is blij dat ze nu weer meer kinderen kan ontvangen, en maakt zich geen grote zorgen over een mogelijke corona-uitbraak.

Eigen regels

Voor BSO’s gelden dezelfde regels als voor de basisscholen: de kinderen hoeven bijvoorbeeld geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Toch gelden er bij Bink wel enkele nieuwe regels, die moederorganisatie KION hanteert op iedere locatie. Van de Water legt uit: “De groepen mogen niet door elkaar lopen wat voor de pandemie wel kon. Ook zijn gaan de groepen nu in shifts van een kwartier buiten spelen en mogen ouders niet naar binnen bij het halen en brengen van hun kind.”

Foto: Anita van de Water

Foto: Anita van de Water

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}