Geen bruidsstoet meer mogelijk op zaterdagen in centrum Nijmegen

Geen bruidsstoet meer mogelijk op zaterdagen in centrum Nijmegen

NIJMEGEN – Voortaan mag er op zaterdagen nog maar één personenauto die betrokken is bij een bruiloft voor het Stadhuis parkeren. Het rijden met een bruidsstoet op de Burchtstraat via de markt en het parkeren voor het stadhuis brengen teveel risico’s met zich mee voor de veiligheid op de markt en haar bezoekers, vindt het college.

Korte route

De binnenstad ontvangt meer bezoekers op zaterdag en hierdoor worden er andere veiligheidseisen gesteld aan de rijroute van het bruidspaar, de afmeting van het voertuig en het aantal parkeerontheffingen. ‘Met de veiligheid van de markt en bezoekers binnenstad wordt rekening gehouden door voortaan nog maar één ontheffing te verlenen voor de personenwagen van het bruidspaar', laat het college weten. 'Deze personenwagen volgt voortaan een veilige en korte route die zo min mogelijk de markt belast. Via een veilige rijroute (Eiermarkt, Meester Hermanstraat) kan het bruidspaar het Stadhuis bereiken. Daarmee is de route aanzienlijk korter dan voorheen. Hiermee blijft het trouwen op zaterdag in het Stadhuis nog steeds een aantrekkelijke keuze.’ Het bruidspaar hoeft niet extra te betalen voor de parkeerontheffingen. Deze zijn inbegrepen in de leges.

Evenementen

Evenementen die in de binnenstad plaatsvinden kunnen van invloed zijn op de bereikbaarheid van het Stadhuis. ‘Het bruidspaar wordt hierop gewezen en zij krijgen dan een ontheffing voor de stadhuisgarage.’

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}