“Gezellig druk”, ondanks ruim kwart miljoen feestvierders

“Gezellig druk”, ondanks ruim kwart miljoen feestvierders

NIJMEGEN – Ondanks het serieuze bezoekersaantal van 260.000 mensen, bleef het donderdagavond volgens de organisatie van de feesten overal “gezellig druk”. Verleden jaar waren er op de donderdag 265.000 bezoekers. Publieksonderzoek uit 2018 wees uit dat zo’n 40 procent van alle bezoekers aan de feesten tussen de 20 en 29 jaar oud is. Twintigers vormen dus de hoofdmoot van de feestvierders.

Flashback

Op de zesde dag van de feesten werden de bezoekers ondergedompeld in de nostalgie, met een uitzinnige flashback naar de jaren ’90. Volgens de organisatie was het met name druk op de Grote Markt, waar traditioneel een nineties avond op het programma stond. Dit jaar trakteerden de Party Animals op een stuiterende show.

Donderdagmiddag werd alweer de derde editie van Uniek Wandelen georganiseerd. Dit is een sportieve activiteit waar mensen met en zonder beperking samen een positieve ervaring delen, aldus de organisatie.

Iedereen hoort erbij

Honderden enthousiaste wandelaars trotseerden de finish van de 5 of 10 kilometer lange wandeling. Uiteraard hoorden daar ook gladiolen en medailles bij als beloning.

Volgens een woordvoerder van de organisatie brengt Uniek Wandelen het inclusieve karakter van de Vierdaagsefeesten dubbel en dwars naar voren. Alles onder het motto: iedereen hoort erbij, mag meedoen en kan deelnemen aan activiteiten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}