Hardlopers City Trail Nijmegen langs 25 hotspots

Hardlopers City Trail Nijmegen langs 25 hotspots

NIJMEGEN – De City Trail Nijmegen, met start en finish op de Grote Markt, wordt op zondag 3 november voor de tweede keer gehouden. De lopers van de City Trail gaan rennend kriskras door de stad, met passages door markante gebouwen, mooie parken en allerlei verborgen schatten van de stad.

Voor de 2e editie is de organisatie op zoek gegaan naar allerlei fraaie passages, waardoor de route weer totaal vernieuwd is. Zo zijn er onder meer (indoor)passages in het stadhuis, Theaterplaats Roest, buurtcentrum ’t Oude Weeshuis en LUX Nijmegen.

Belevingstocht door Nijmeegs centrum

Deelnemers hebben de keuze uit een avontuurlijke stadsroute van circa 6, 7,5 of 10 kilometer. De hardlopers maken een echte belevingstocht door het Nijmeegse centrum en gaan langs maar liefst 25 verschillende hotspots. Alleen op de langste afstand van 10 kilometer passeren de lopers alle locaties.

De deelnemers aan de 7,5 en 10 kilometer krijgen tijdens de route nog een keuzemoment, welke afstand ze uiteindelijk willen lopen. In de City Trail zit geen wedstrijdelement; de insteek is dat de deelnemers Nijmegen op een unieke manier ontdekken en vooral veel plezier beleven bij deze ontdekkingsreis door de stad.

Warme soep na afloop

De start van de City Trail is tussen 10.00 en 10.30 uur op de Grote Markt in het centrum van Nijmegen. Via de website www.024sport.nl is het mogelijk om aan te melden tot en met uiterlijk zaterdag 2 november. De kosten bedragen 20 euro, inclusief een warme kom soep na afloop. Op de dag zelf is er beperkte na-inschrijving mogelijk.

De City Trail Nijmegen maakt samen met The Night Run Festival, Eiland Run en Bruggenloop deel uit van de hardloopserie 024 Running Series. 

Foto: Stichting 024 Sport

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}