Nijmeegse Hofjesbuurt heeft een opknapbeurt gekregen

Nijmeegse Hofjesbuurt heeft een opknapbeurt gekregen

NIJMEGEN – De Hofjesbuurt in Nijmegen heeft een groen jasje gekregen. Woningcorporatie Talis heeft 279 woningen aangepakt en duurzamer gemaakt. De huizen zijn van een energielabel C of D naar een A+ gegaan. Aannemer Talen Vastgoedonderhoud heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Tijdens het project zijn er 87 eengezinswoningen, 192 etagewoningen en 30 garages opgeknapt en duurzamer gemaakt. Talis heeft tijdens het maken van de plannen vooral gedacht aan betaalbaarheid en duurzaamheid. De huizen zijn voorzien van nieuw geschilderde kozijnen en de badkamers, toiletten en keukens zijn ook gerenoveerd. De uit 1955 stammende Hofjesbuurt ligt in de Nijmeegse wijk Hatertse Hei.

In de buurt aan de slag

Nu de woningen duurzamer zijn en een nieuw jasje hebben gekregen wordt het ook tijd om in de buurt aan de slag te gaan. Samen met de woningbouw en bewoners gaat Talis de groenvoorziening opnieuw inrichten.  

Volgens Hillina Wolters, projectmanager van Talis, zijn de bewoners erg betrokken bij de buurt. “Bijzonder aan de Hofjesbuurt is de betrokkenheid van de bewoners. In de voorbereiding, bij het maken van een plan, maar ook tijdens de werkzaamheden. Zo hielpen de bewoners elkaar intensief bij de opruimdagen en gingen bewoners ook zelf aan de slag door bijvoorbeeld samen te schilderen.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}