Interactieve tentoonstelling 'Middeleeuws Vernuft' in Museum Het Valkhof

Interactieve tentoonstelling 'Middeleeuws Vernuft' in Museum Het Valkhof

NIJMEGEN – Dat de middeleeuwen niet zo duister waren als altijd werd gedacht, blijkt wel in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Hier is vanaf komend weekend tot in het voorjaar de Interactieve familietentoonstelling 'Middeleeuws Vernuft' te zien en te beleven.

Koningen, stoere ridders, mooie jonkvrouwen, schurken, kastelen en duistere steden kom je tegen in films en tv-series over de middeleeuwen, in boeken en sprookjes. Maar hoe leefden mensen echt 1000 jaar geleden en wat weten de wetenschappers ervan? En wat vertellen de originele voorwerpen uit de middeleeuwen ons?

Middeleeuwse uitvindingen

Vanaf 11 oktober tot 3 mei ontdekken we in het Nijmeegse museum welke middeleeuwse uitvindingen wij vandaag de dag nog steeds gebruiken. Kinderen kunnen hun eigen vernuft botvieren op 35 interactieve opstellingen.

Ondersteunend programma

Als ondersteuning van het nieuwe programma is er een nieuwe theatervoorstelling en een lezingen- & collegereeks in samenwerking met de Radboud Universiteit.

Als aansluiting op 'Middeleeuws Vernuft' is de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark geopend. Dit is een van de oudste middeleeuwse gebouwen van Nederland. De kapel is tijdens de tentoonstelling geopend op woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 16.00 uur.

Foto: RN7

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}