Intertoys-winkel Burchtstraat Nijmegen ook dicht

Intertoys-winkel Burchtstraat Nijmegen ook dicht

NIJMEGEN – Ook de Intertoys winkel in de Burchtstraat in Nijmegen gaat over enige tijd de deuren sluiten. Deze winkel behoort bij de tweede ronde van 62 Intertoys-winkels die in het hele land dicht moeten. Eerder werd bekend dat 91 winkels van de failliete speelgoedketen gaan sluiten.

Van de 10 Intertoys-winkels in de regio Nijmegen gaan er nu vijf dicht. Het gaat ook om de vestigingen in Groesbeek en Malden, en de filialen Molenpoort en Sint Jacobslaan in Nijmegen. De filialen in Druten, Wijchen, Elst, Beuningen en Dukenburg in Nijmegen blijven vooralsnog geopend.

Hoewel er een doorstart is voor de failliete speelgoedketen Intertoys, gaan toch 91 winkels dicht. Het gaat om de winkels van Intertoys zelf, niet de franchisewinkels. Van de 286 winkels van Intertoys zelf is vanaf half mei een derde dus gesloten.

1500 ontslagen

De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan neemt de speelgoedketen over. Dat gebeurt echter wel in een uitgedunde vorm. Van de 3200 medewerkers komen 1.000 tot 1500 mensen op straat te staan. De ontslagen vallen bij distributiecentra, het hoofdkantoor en bij de winkels zelf.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}