Inwoners Hatert: Te weinig controle en handhaving

Inwoners Hatert: Te weinig controle en handhaving

NIJMEGEN – Veel inwoners van de wijk Hatert in Nijmegen vinden dat er te weinig controle en handhaving in de wijk is. Dat blijkt uit een enquête van de partij VoorNijmegen.nu op de jaarlijkse manifestatie ‘Kleurrijk Hatert’.

VoorNijmegen.nu was daar aanwezig met een stand en heeft daar tientallen bezoekers ondervraagd over het leven en wonen in Hatert. Dat gebeurde onder het motto ‘de wijsheid ligt op straat’.

Het wonen in Hatert kreeg een gemiddeld waarderingscijfer van een 7,5. Als positieve zaken noemde men: winkels dichtbij, aardige inwoners en actieve organisaties.

BOA’s moeten meer zichtbaar zijn

Inwoners ergeren zich onder meer aan zwerfvuil en straatraces in de avonduren, vooral na 11 uur. De mensen in Hatert vragen zich af waarom er niet meer wordt gehandhaafd op deze zaken en waarom de BOA’s niet meer zichtbaar zijn.

Zo’n 80 procent van de ondervraagden noemde criminaliteit en overlast als ergernis. Daarbij werd gewezen op hangjongeren bij het Cruyff court, angst bij bewoners om ’s avonds naar het wijkcentrum te gaan, drugs en overlast, en agressie tegen bewoners.

Meer groen in de wijk

Verder werd eenzaamheid onder ouderen genoemd. Voor hen zouden er meer activiteiten moeten komen. Ook zou er meer groen in de wijk moeten zijn.

Volgens de inwoners van Hatert zitten er constant zeer gevaarlijke gaten in het wegdek van de Couwenbergstraat, Hoogendorpstraat en de Thorbeckestraat. Het effect van de reparaties zou slechts enkele weken stand houden, zo melden de inwoners. Er zijn ook klachten over huisafval dat te vroeg op straat wordt gezet, waardoor er een muizenplaag is.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}