Jeugdliefde en herenliefde bezongen in nieuwe nummers Streektalent

Jeugdliefde en herenliefde bezongen in nieuwe nummers Streektalent

NIJMEGEN/EDE - Voor de kandidaten Anouk Balins en Jonathan van Vliet zitten de spannende 48 uur van Het Streektalent erop. Na de vijfde aflevering van de RN7-talentenjacht hebben vijf van de zes kandidaten hun lied gepresenteerd.

(bericht gaat verder onder uitzending)

Stefan

Troubadour Anouk Balins had ideeën in overvloed voor het schrijven van een lied. Maar liefst vier keer veranderde zij van onderwerp, om uiteindelijk op de valreep bij een oude jeugdliefde uit te komen. Toen ze dertien jaar was, ontmoette zij ene Stefan tijdens een paardenkamp. Hij speelde gitaar rond een kampvuur. Voor Anouk was dat hét moment dat ze zich realiseerde dat zij ook muziek wilde maken. Het lied dat ze voor Het Streektalent schreef gaat hierover, en heet dan ook 'Stefan'.

Geaardheid

Voor Jonathan was het al direct duidelijk waar hij een lied over wilde schrijven: het moment waarop hij erachter kwam niet alleen op vrouwen te vallen, maar ook op mannen. In de uitzending van deze week wordt dan ook duidelijk dat hij deze eerste ingeving verder heeft uitgewerkt, en er een lied mee heeft afgerond.

In De Kas

In de volgende aflevering is een bezoek aan Esther Huitink te zien, de zesde en laatste kandidaat van Het Streektalent 2018. Direct hierna begeven alle kandidaten zich naar 'In De Kas' in Winssen, waar de finale van de talentenjacht zal plaatsvinden. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}