Leslokalen universiteit in kantoren Comeniuslaan Nijmegen

Leslokalen universiteit in kantoren Comeniuslaan Nijmegen

NIJMEGEN – Er komen tijdelijke leslokalen van de Radboud Universiteit in zes voormalige kantoorruimtes aan de Comeniuslaan 6. De lokalen worden een half jaar lang gebruikt vanwege de verbouwing van de hal van het Erasmusgebouw.

In het gebouw waren tot voor kort communicatiemedewerkers van de universiteit gehuisvest. Het gaat volgens universiteitsblad Vox om zes voormalige kantoorruimtes die niet geschikt zijn voor hoorcolleges, maar wel voor werkcolleges.

De verbouwing van de hal van het Erasmusgebouw geeft geluidsoverlast. Daardoor kunnen er geen colleges plaatsvinden op de eerste, tweede en derde verdieping.

Studentenkerk

De vier zalen boven de Studentenkerk worden voorlopig ook in gebruik genomen als onderwijsruimtes. Op beide locaties zullen naast letterenstudenten, studenten van de faculteit Sociale Wetenschappen colleges volgen. Tot de ingebruikname van het Maria Montessorigebouw hebben zij extra onderwijslokalen nodig.

Laagbouw Spinozagebouw gesloopt

Als het Maria Montessorigebouw eind 2020 klaar is, zullen de Thomas van Aquinostraat 8 en de laagbouw van het Spinozagebouw (het B-gebouw) worden gesloopt. Comeniuslaan 6 staat ook op de nominatie om gesloopt te worden en wel medio 2021. Mogelijk blijft het gebouw nu langer staan, als er onverhoopt behoefte blijkt te zijn aan extra ruimte.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}