Lijnbussen die via Burchtstraat rijden, verhuizen naar de Waalkade

Lijnbussen die via Burchtstraat rijden, verhuizen naar de Waalkade

NIJMEGEN – De bussen die via de Nijmeegse Burchtstraat of de Singels rijden, gaan vanaf 21 juli via de vernieuwde Waalkade. Door de renovatie van de Waalbrug kunnen de vertrektijden minder betrouwbaar zijn door drukte op de weg.

Deze maatregel moet ervoor zorgen dat de vertrektijden betrouwbaar blijven.

Lijnbussen uit de Burchtstraat 

In het coalitieakkoord is afgesproken dat de lijnbussen verdwijnen uit de Burchtstraat. De buslijnen 2, 8, 13, 14, 15, 33, 58, 80, 82, 300 en 331 rijden vanaf 21 juli dan ook via de Waalkade en niet meer via halte Burchtstraat. Plein ’44 is te bereiken met de lijnen 1, 5, 6, 58 en 85, zoals dat nu ook al op zaterdag, zondag en maandag het geval is. De halte Burchtstraat blijft ook met deze wijziging nog bereikbaar met BrengFlex. De halte Valkhof bedient het Oostelijk deel van het centrum.

Renovatie van de Waalbrug

Rijkswaterstaat is al langere tijd bezig met het vervangen van het wegdek van de Waalbrug. Hierdoor is maar één rijstrook per richting beschikbaar. De kans op files op de Singels neemt hierdoor toe, waardoor de bus niet meer op betrouwbare tijden kan rijden. Eind 2020 moet het betonnen wegdek volgens de planning geheel vervangen zijn. Na de renovatie moeten weer 4 rijstroken beschikbaar zijn voor auto’s en bussen. Tot het einde van de werkzaamheden zullen de bussen via de Waalkade blijven rijden. Rond 2020 wordt er gekeken naar een nieuwe dienstregeling voor de bussen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}