Mannenturners Hazenkamp willen sprong naar hoger niveau maken

Mannenturners Hazenkamp willen sprong naar hoger niveau maken

NIJMEGEN – Op naar de eredivisie. Dat is wat het herenturnteam van gymsports De Hazenkamp wil over de komende jaren. Trainer Michael Snoek wil dat zijn jongens hetzelfde niveau bereiken als het vrouwenturnteam: de eredivisie.

"De dames van Sportqube Hazenkamp turnen op dit moment op topniveau. Dat is bij de heren niet zo, bij hen is het eigenlijk altijd tot de derde divisie geweest. Sinds vorig jaar zijn we eigenlijk een andere weg ingeslagen en zijn we aan het proberen om ook naar de tweede, eerste en wellicht naar de eredivisie te gaan," vertelt Snoek over zijn plannen voor de heren.

Discipline

Het bereiken van dit niveau gaat wel wat eisen van de heren. Op dit moment trainen ze vier keer in de week. Snoek wil de heren hiermee voorbereiden om het aankomende wedstrijdseizoen. Dit seizoen wordt afgetrapt met de Teamcup. Een competitie waarbij de turners samen moeten werken om punten te verdienen: "Het begin van het seizoen begint eigenlijk altijd met de Teamcupwedstrijd. Dit houdt in dat ze met het team punten moeten halen, een soort team-NK. Daarnaast begint in maart het individuele seizoen waar ze allemaal voor zichzelf gaan strijden."

Tekst gaat verder onder de video.

Foto: Sebastiaan Mulleners

Blessures

Net als elke andere sport spelen blessures ook een rol binnen het turnteam. Waar teamlid Stijn van Balen juist weer heeft kunnen beginnen met turnen na vier jaar rust door een blessure, zal Sem Richter het wedstrijdseizoen overslaan om geopereerd te worden. Mede door het turnen moet hij een operatie aan zijn heupen ondergaan, waardoor hij zeker een jaar uit de running is. Desalniettemin wilt hij graag terugkeren na het revalideren: "Mij is verteld dat maar 20 procent in principe het niveau haalt waar hij vandaan is gekomen, dus dat is waar ik naartoe wil." Zijn passie voor de sport blijkt wel uit zijn antwoord op de vraag 'waarom weer terugkeren?': "Daar vind ik het turnen veel te leuk voor. Zeker nu met deze nieuwe turnhal, het heeft toch een extra boost gegeven aan de sport hier."

Tekst gaat verder onder de foto.

Volgens Snoek leren de mannen niet van de prestaties van de dames, maar wordt er wel samengewerkt. Hij overlegt regelmatig met de trainer van het vrouwenteam over moeilijke onderdelen en oefeningen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}