Nachtelijke verkeershinder op Waalbrug

Nachtelijke verkeershinder op Waalbrug

NIJMEGEN – Op de Waalbrug in Nijmegen ondervindt het verkeer de komende tijd laat in de avond en ’s nachts enige hinder wegens voorbereidingen in verband met de aanstaande renovatie.

Het verkeer dat de komende 2,5 week over de Waalbrug rijdt, krijgt tussen 21.00 uur en 6.00 uur te maken met wat verkeershinder. Van maandag 11 tot en met dinsdag 26 februari voert aannemerscombinatie Team Waalbrug in opdracht van Rijkswaterstaat op werkdagen namelijk voorbereidende werkzaamheden uit.

Minder rijstroken beschikbaar

Hierdoor rijdt de bus een aantal nachten met het reguliere verkeer mee, en kun je slechts via één rijstrook de stad inrijden en via één rijstrook de stad uit. Daarnaast moet men de stad in én uit fietsen over het westelijke fietspad.

De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van de busbaan, zodat het reguliere verkeer tijdens de renovatie over de busbaan kan rijden. Ook maken we een doorsteek naar het huidige oostelijke fietspad (stad uit), zodat het gemotoriseerd verkeer tijdens de renovatie over dit fietspad kan rijden.

Tijdstip renovatie onbekend

Verder bereidt Team Waalbrug de bouw voor van de steigers onder de hoofdoverspanning van de brug. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de renovatie van de Waalbrug zal starten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}