NEC doet zichzelf tekort met nederlaag tegen NAC

NEC doet zichzelf tekort met nederlaag tegen NAC

BREDA – NEC heeft vrijdagavond verloren van koploper NAC Breda: 1-0. De ploeg van het trainerstrio speelde bij vlagen goed, maar kreeg de bal niet in het doel. NAC pakte door de winst de eerste periodetitel in de Eerste Divisie, terwijl NEC verder wegzakt.

In het Rat Verlegh Stadion startte NEC prima aan de wedstrijd. NAC gunde de bezoekers in de beginfase de bal. Na een goede actie van Bart van Rooij werd NEC daaruit voor het eerst dreigend. Via Zian Flemming kwam de bal terecht bij Anthony Musaba, die er een corner uithaalde. De thuisploeg zorgde pas na tien minuten voor het eerst voor gevaar, maar niet voor een schot. Dat bleef lange tijd het beeld van de eerste helft. NEC had meer de bal, maar creëerde niet veel kansen.

Pas halverwege de eerste helft vielen er meer bijzonderheden te noteren. Bas Kuipers, die sterk speelde aan de linkerkant, blokte een voorzet van NAC-rechtsback Pele van Anholt. Uit de daaropvolgende hield Mattijs Branderhorst NEC op de been met een knappe redding op een inzet van Sydney van Hooijdonk. De thuisploeg had de smaak daarna te pakken en kwam beter in het duel. Van Hooijdonk probeerde het richting de rust met een schuiver, maar hij miste een voorzet van Luka Ilic. Aan de andere kant schoot Jonathan Okita na voorbereidend werk van Josef Kvida en Kuipers in het zijnet, terwijl Tom van de Looi alle ruimte kreeg en recht in de handen van keeper Nick Olij vuurde.

Tweede helft

Na rust ontvlamde het duel pas echt en dat gebeurde na een vrije trap van - hoe kan het ook anders -Van Hooijdonk. Na een klein uur legde de aanvaller van NAC aan, daarvoor viel er in de tweede helft niet zo veel te beleven. Van Hooijdonk vuurde op de lat en zag in de rebound Mounir El Allouchi scoren, maar een ploeggenoot stond kort daarvoor buitenspel en bevond zich in de baan van het schot. In de tegenstoot sloeg NEC bijna toe. Okita produceerde een wippertje dat via Olij en de paal buiten het doel bleef en ook in de rebound kreeg Musaba de bal er niet in.

Het publiek aan beide kanten ging er nog eens extra achter staan en beide ploegen deelden speldenprikjes uit. Van Hooijdonk en Verschuren combineerden goed, maar kwamen niet tot een doelpoging. De zoon van Pierre deed dat even later wel. De aanvaller kreeg de ruimte van de verdediging van NEC en schoot de bal over de grond in de linkerhoek, buiten bereik van Branderhorst: 1-0. Een domper voor NEC, dat daarna bijna al op gelijke hoogte kwam. Mart Dijkstra raakte de lat.

NEC moest in de achtervolging en deed dat met Randy Wolters als invaller in de ploeg voor Musaba. De Nijmegenaren hadden geregeld de bal, maar creëerden opnieuw weinig grote mogelijkheden. Het is het manco van NEC in deze fase van de competitie. Als er toegeslagen moet worden, doet de ploeg dat niet. NAC maakte vrijdag absoluut niet de indruk de grote favoriet voor de titel te zijn. De thuisploeg produceerde via Ilic nog een schot in het zijnet en hield de 1-0 vervolgens vast. Branderhorst redde in de slotfase nog op een vrije trap van Van Hooijdonk.

NEC is nu even vrij in verband  met de interlandperiode. De Nijmegenaren komen komende vrijdag niet in actie en spelen pas een week later thuis tegen Jong PSV.

Wedstrijdverloop

68' 1-0: Van Hooijdonk.

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Sturing (82' Van Eijden), Kvida, Kuipers; Van de Looi, Flemming, Dijkstra; Musaba (72' Wolters), Velikonja (60' Van Landschoot), Okita.

Opstelling NAC Breda: Olij; Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart (82' Rösler); L. Ilic (86' Stokkers), I. Ilic, Verschueren, El Allouchi (61' Filipovic); Boussaid, Van Hooijdonk.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}