Nieuwe festivals in 'electronische' uitzending Bring The Noize

Nieuwe festivals in 'electronische' uitzending Bring The Noize

NIJMEGEN/ARNHEM - Het Nijmeegse festivalseizoen is sinds dit jaar een evenement rijker. Op het terrein van de Honigfabriek werd voor het eerst 'Het Zusje van Debbie zet de bloemetjes buiten' georganiseerd. Een verslag hiervan is deze week te zien in ons muziekprogramma Bring The Noize, dat in het teken staat van electronische muziek. Hiernaast wordt er ook een bezoek gebracht aan het Arnhemse ASM Festival, dat dit jaar van een uitverkochte tweede editie genoot.

(bericht gaat verder onder uitzending)

Het Zusje van Debbie

Begonnen met kleinschalige 'ons-kent-ons-feestjes', is Het Zusje van Debbie inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio. De feesten kenmerken zich door dansbare popmuziek en telkens onder een ander thema. Vaak ook gerelateerd aan bestaande feesten en feestdagen, zoals Sinterklaas, Pasen en de Vierdaagsefeesten. 

Op het nieuwe festival waren drie podia te vinden met elk hun eigen karakter. Bij het eerste podium is voornamelijk bekende en uitbundige muziek te horen, op het tweede podium is de muziek wat alternatiever en bij het derde podium wordt geëxperimenteerd met funky en exotische muziek.

Op de line-up van deze eerste editie staan Joost van Bellen, Sekan, Fuck Forever, Koko Kelly, De Broer van Debbie, Waltzburg, Serious Boaters, Chocolate Swirl, Tropicalismo, Guy With Tiger, Daan Koekelkoren, Michiel Peeters en Say A Say M.

ASM Festival

In Arnhem wordt sinds vorig jaar een nieuw festival georganiseerd op het terrein van de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij: het ASM Festival. De tweede editie, die dit jaar plaatsvond, was geheel uitverkocht. Het evenement biedt slechts één podium, maar dat is genoeg voor een line-up met onder meer Ilse DeLange, Racoon, Di-rect, Davina Michelle en Guus Meeuwis. 

Donnie

In poppodium Doornroosje vindt er deze week een ontmoeting plaats met rapper Donnie. In het voorjaar scoorde hij bekendheid met zijn single Barry Hayze. Vooral de bijbehorende videoclip trok de aandacht. Hierin zijn verschillende bekende Nederlanders te zien met een rossige Donnie-pruik, zoals Frans Bauer, Ruben van der Meer en Soundos El Ahmadi. In het interview met presentatrice Imke vertelt hij onder meer dat De Jeugd van Tegenwoordig meer was dan alleen een spreekwoordelijke kruiwagen. "Zij waren de tractor."

Alternatief

Volgende week is de één-na-laatste uitzending van Bring The Noize: The Revival te zien. Hierin is het thema 'Alternative' en worden de festivals Music Meeting en Valkhof Festival bezocht. Ook is er een interview te zien met zanger Diggy Dex.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}