Nieuwe Refter in Nijmegen later open dan verwacht

Nieuwe Refter in Nijmegen later open dan verwacht

NIJMEGEN – Het verbouwde universiteitsrestaurant De Refter in Nijmegen wordt later heropend dan gepland. Sinds de start van dit collegejaar is de verbouwing aan het Erasmusplein volop aan de gang; het gebouw gaat nu niet in januari, maar pas eind februari of begin maart open.

Volgens het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) is De Refter tot die tijd helemaal gesloten. 'Een precieze datum voor de opening is er nog niet', vertelt Gerben Smit, directeur van het Facilitair Bedrijf tegen het blad. 'Het heeft een aantal jaar geduurd tot de plannen voor de verbouwing concreet waren en ik ben blij dat we afgelopen zomer echt zijn gestart met de realisatie ervan. Qua werkzaamheden is het een omvangrijk project en van het resultaat kunnen we als universiteit jaren genieten.'

Foodcourt

Wel verwacht Smit dat de nieuwe Refter, met de naam Foodcourt, eind februari open is. Maar dan moeten de werkzaamheden wel goed verlopen. Voor de kerstvakantie was het restaurant nog beschikbaar met een beperkt aanbod, maar nu de laatste fase van de verbouwing is ingegaan kan niemand hier voorlopig nog terecht.

Andere projecten

'Naast het realiseren van de Foodcourt zijn er ook andere projecten bezig in de laagbouw van het Erasmusgebouw. Deze dingen komen nu allemaal samen, waardoor de Refter nu dicht is.' Studenten zullen tot die tijd dus een andere plek moeten zoeken om te vertoeven.

Eilanden

Na de verbouwing van het uit 1997 stammende pand verschijnen verschillende 'eilanden'. Hier zijn dan van half acht 's ochtends tot acht uur 's avonds diverse soorten eten verkrijgbaar, zoals Aziatische wok en Italiaanse pizza's.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}