Nieuwe Refter moedigt bewuste keuze aan

Nieuwe Refter moedigt bewuste keuze aan

NIJMEGEN – Het universiteitsrestaurant De Refter zal na bijna negen maanden verbouwing haar deuren weer openen. Hoewel het in 2015 ingevoerde concept 'meat free monday' niet doorgevoerd zal worden, speelt duurzaamheid een grote rol in de vernieuwde horecagelegenheid.

Aanzet tot vegetarisch eten

In plaats van een verplichte vleesloze dag, wordt nu het vaste assortiment aangepast. Er komen meer vegetarische en veganistische maaltijden. Door middel van 'nudging' (duwtjes in de rug) zal geprobeerd worden om mensen te verleiden deze maaltijden zonder vlees te kiezen. Daarnaast zullen er in het restaurant meer biologische en streekproducten aangeboden worden.

Gevarieerd aanbod

De variatie is breed in de nieuwe Refter. In plaats van één grote gaarkeuken krijgt de vernieuwde horecagelegenheid zes uitgiftepunten. Het aanbod in deze mini-restaurants varieert van ontbijt- en lunchgerechten tot pizza’s, noodles en grill maaltijden. Op maandag 25 maart zijn de eerste gasten al welkom, maar de officiële opening zal plaatsvinden op dinsdag 26 maart tussen 16:00 en 17:30. Elke dag van de openingsweek staat in het teken van een ander thema, om de bezoekers in aanraking te laten komen met alle facetten van de nieuwe Refter.

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}