Nijmeegse straatmuzikant Sam Gomm (43) overleden

Nijmeegse straatmuzikant Sam Gomm (43) overleden

NIJMEGEN – Sam Gomm, bekend als singer/songwriter in het Nijmeegse straatbeeld, is op 43-jarige leeftijd overleden. Hij was veel meer dan zomaar een straatmuzikant en ook veel meer dan 'de zoon van'.

Berichten op Facebook bevestigen het trieste nieuws. Gomm timmerde flink aan de weg met een EP en diverse singles. Hij deelde zijn muziek veel via het online platform reverbnation.

Verliefd

De muzikant wordt geboren in Caereinion, een plaats in Midden-Wales bij Welshpool. In 2004 laat hij zijn roots achter als hij in Nijmegen Diana ontmoet, de liefde van leven. Dat gebeurt op een stralende Koninginnedag. Gomm trekt bij haar in en begint steeds vaker in het centrum op te treden. De laatste jaren vooral onder de Arsenaalpoort. 

Tekst gaat verder onder de video.

Ian Gomm 

Gomm leert op zijn 18e gitaar spelen van niemand minder dan zijn vader, de bekende Ian Gomm. Ian schreef samen met Nick Lowe het hitje Cruel to be Kind. Ook is hij bekend van de single Hold On.    

Terug naar Wales

In 2014 gaat hij terug naar Wales, om zich daar definitief te settelen met dan inmiddels zijn vrouw. Maar van Nijmegen blijft hij houden, hij reist nog geregeld op en neer. Recent was hij aan het doorbreken in Engeland. Zijn liedjes worden gedraaid door BBC Radio 2.                                

 

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}