Nijmegen wil eigen onderwijssector presenteren met deelname aan documentaire

Nijmegen wil eigen onderwijssector presenteren met deelname aan documentaire

NIJMEGEN – Nijmegen wil deelnemen aan de productie van een documentaire om aankomende docenten in het primair en voortgezet onderwijs te inspireren voor het vak van leraar. Ook een aantal andere Nederlandse steden doet mee aan het initiatief ‘Grijp je Kans’. Met deelname aan dit project geeft de stad volgens het college 'het innovatieve Nijmeegse onderwijs de mogelijkheid zichzelf landelijk te presenteren'.

Initiatief

‘Grijp je Kans’ is een project van stichting Turning Point. Zij zijn in samenwerking met het ministerie van OCW gestart met een project om aankomende docenten in het primair en voortgezet onderwijs te inspireren voor het vak van leraar. Stichting Turning Point organiseert hiervoor een congres, een documentaire, en een landelijke tour waar deze documentaire wordt getoond aan (aanstaande) docenten en geïnteresseerden. Na afloop van de tour wordt de documentaire beschikbaar gesteld aan alle Nederlandse onderwijsinstellingen. ‘De documentaire geeft aandacht aan de vaardigheden die docenten en leerlingen nodig hebben,’ laat het college weten. ‘Leerlingen helpen hun eigen plek te vinden in een complexe moderne wereld vraagt vooral ook een empathische aanpak. Dit project laat zien hoe dat in de onderwijspraktijk in z’n werk gaat.’

Onderwijs presenteren

Nijmeegse docenten zullen worden opgenomen in de landelijk documentaire naast hun collega’s uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, en Dordrecht. ‘Deelname aan dit project biedt Nijmegen als stad op twee manieren rendement: er zijn veel enthousiaste en inspirerende Nijmeegse onderwijsmensen. Ons onderwijs loopt in de breedte vóór op landelijke ontwikkelingen. Met deelname aan dit project geven wij het innovatieve Nijmeegse onderwijs de mogelijkheid zichzelf landelijk te presenteren. Daarnaast kent het onderwijs landelijk grote personeelstekorten. De documentaire wordt onder andere verspreid en gebruikt bij lerarenopleidingen. Deelname aan dit project brengt aanstaande docenten (die Nijmegen nog niet kennen) in contact met ons innovatieve en eigenwijze onderwijskarakter en stimuleren daarmee de aantrekkelijkheid van het vak van ‘docent’ in deze regio.’ Met de Nijmeegse deelname is een bijdrage van 30.000 euro gemoeid. De gemeenteraad moet hier nog mee akkoord gaan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}